Monday, March 8, 2010

panas panas

tipu kalau aku cakap yang sekarang cuaca sejuk, tipu kau tipu kau tipu hati ku lagi, okay stop it!! even aku pasang aircond senyap senyap dalam bilik tanpa pengetahuan mak, still panas. kalau lah badan aku boleh lipat lipat pastu sumbat dalam peti ais kan besh. tak payah la mak nak bising bising dengan bil kan kan kan? hehe~

dekat yayasan pon still panas, aircond 2 3 ketul pasang. kadang kadang rasa cam nak berbikini je, pastu terjun dalam hydrotherapy tapi karang tak pasal pasal kena skodeng dengan pakcik kebun yang gatai tu tapi kalau aku berbikini jugak, lagi bikin panas kat yayasan tu.

korang tahu tak, berdasarkan laporan panel antara kerajaan mengenai perubahan iklim (IPCC), suhu dunia diramal meningkat daripada 1.1 darjah Selsius kepada 6.4 darjah Selsius antara 1990 dan 2100. Jika ramalan itu menjadi kenyataan, bumi akan semakin panas dalam tempoh seabad lagi dan mungkin tidak selamat lagi. Ini berikutan pemanasan global mempunyai banyak kaitan dengan pelbagai bencana alam. Kenaikan suhu itu boleh mencairkan ais di kutub dan meningkatkan paras air laut.

nak tahu lagi mendalam macam dalamnya dasar laut, klik di link ini

p/s: tengok disebabkan panas, senior sem 8 pakai sarung kaki berlubang lubang. nampak seksi kan?

No comments:

Post a Comment