Sunday, May 8, 2011

patut la orang zaman jepun awek muda belaka

entah abad yang ke berapa, aku tak engat la. aku ngan mak pergi rumah makcik aku yang paling best, haah best sangat sebab dia nurse jaga orang kat tanjung rambutan (xda sangjut paut langsung).

makcik nie suka bebenor hidang makanan yang aku tak pernah makan, kadang-kadang buah apa entah die kasi aku makan. aku pon dah lupa nama buah apa, dia macam bentuk peria macam tuh la tapi masam.


yang laen aku pernah makan dan aku mula pandang pelik bila makcik aku makan pisang muda rebus. kome pernah makan tak? ke aku je sowang yang tak pernah makan. memula aku xnak makan tapi bila aku nengok muka makcik aku makan dengan rakus nya, aku pelahap la. haah memang SEDAP!

makcik aku cakap, makanan nie la dulu depa makan zaman jepun. uihhh patut la nampak muda bebenor nyerk. ahahhaa.


nak aweq muda tak? nah amek petua nie

serikan wajah dengan wudhuk yang sempurna, basahi bibir dengan zikir munajat, bersihkan hati dari sifat2 mahmudah



LIKE la kalau korang hot;)

2 comments:

  1. yup pernah makan dulu masa budak2..kenangan terasa,^^

    ReplyDelete