Thursday, June 9, 2011

perjumpaan keturunan Almarhum Sultan Yusof Sharifuddin

okay sebelum tidur dan kerja pada besok pagi dan menempuh jem yang gila babeng dekat area ampang, baek aku start cerita tempoyak yang dah basi nie


bulan lepas, keluarga belah mak aku ada buat perjumpaan. hari sebelum cekgu melepaskan aku tinggal kat AMARIKA nie eheheh. sebenarnya perjumpaan nie tentang tettttt, sowi aku xdapat tulis pasal apa. aku suka dengan perjumpaan macam nie sebab aku boleh jumpa sepupu-sepupu jauh mak aku. so bila udoh kenal mak dan pak, mesti la aku kenal anak-anak dia kan? hieeeee~


siapa dia Almarhum Sultan Yusof?

okay lah aku cerita apa yang aku paham okay? kalau salah, aku mintak maap sangat-sangat.


Sultan Yusuf nie moyang kepada cekgu raja,


cekgu raja ***** binti almarhum raja ariffin (pawang diraja) bin almarhum raja johor (raja kecil) bin almarhum sultan yusuf sharifuddin (sultan perak yang ke 27)


so jalan cerita dia, perjumpaan kali ini boleh lagi menambah erat lagi antara keluarga almarhum raja ariffin dan yang laen-laen.

tok busu, adek pada arwah tok pin.


sori lah aku tak dapat menaip dengan panjang lebar sebab mata aku dah maken lebar dah nie, besok aku nak bangun awal, nak park keta free hahaha. ko kalau duk AMARIKA kena la berjimat cermat.


haaa kalau kome nak tahu cerita pasal Sultan Yusuf nie, meh klik sini SEMBANGKUALA



LIKE la kalau korang hot;)

2 comments:

  1. errr.... gmbr number 2 yg pompuan ngah ckp tu sape eyh? mcm kenal..

    ReplyDelete